HTML

Törökország-nyugat (busszal, 2007)

"Az igazán kétarcú utazás, kulturális és természeti látnivalók tömkelege. Csodáld meg Anatólia impozáns mecseteit, mászd meg a falovat Trójában, ámulj Pergamon és Ephesos falai között, a hatalmas Hattusas városában, és tanulj meg alkudozni egy igazi bazárban, Isztambulban! És: fürdőzz a Márvány-, az Égei- és a Fekete-tengerben, Pamukkale édesvízi mészkőmedencéiben és Tuz-tóban, a világ legsósabb tavában, kavarogj Kappadókia tündérsziklái és az Ihlara-völgy égbetörő falai között, érezd át Kisázsia minden varázsát!" E csábító szavakkal hív az utazási iroda., s hogy milyen volt? Erről szól a blog!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2010.07.04. 13:16 ariel21

Első napok

Magyarországról Szerbián, Bulgárián keresztül vezetett az utunk. A bolgár-török határon 4 órát dekkoltunk. De érdemes a várakozás perceit az alkohol készletek feltöltésére fordítani (kedvező áron lehet hozzájutni whisky, Bacardi, Morgan kapitány és társaihoz)
Atatürk reformjainak köszönhetően a vasárnap Törökországban is vasárnap, annyira hogy a határon nem tudtunk pénzt váltani, persze Euróval mindent meg lehet oldani.
Az első város a határ után Edirne, Selimiye dzsámira (cami) érdemes időt szakítani, lehet fotózni s ingyenes! A mellette levő Bazár (a vasárnap miatt?) egy nagy nulla. Viszont a központban több lehetőség is adódik, enni, teázni, vagy csak nézelődni.
Második állomásunk a Rodostó volt. Hangulatos hely, pezsgő tengerparti sétány, sok kiülős kajáldával. Ha esztek, jó előre tisztázni az árakat, itt bennünket egy kicsit lehúztak (7-10 ytl). A Rákóczi ház szintén a tengerparton árválkodik, de ki van táblázva, s a bejárati székely kapu jó tájékozódási pontként szolgál. A tengerparti szállás nem volt olyan borzasztó, mint gondoltuk, de aki nem kedveli a nomádabb körülményeket, a langyos-hideg vizet, az inkább keressen hotelszobát magának.
A napokat már elveszítettem, talán hétfőn keltünk át a Dardanellákon, hogy megnézzük Tróját. 10 ytl a beugró, érdemes ráhangolódni előtte, mert igen csak nagy fantázia kell, hogy a régészeti ásatások során feltárt 9 réteghez tartozó  A „Fa ló” megmászásához kell nemi elszántság.
Jkort magunk elé képzeljük.  Kivárni, amíg japán turisták elölről hátulról lefotózzak egymást az egy személyes tyúklétrán. Az estét Kücsükuyeban pazar, plázs hangulatú, gyenge vizes blokkú kempingben töltöttük. A tenger közelsége, a napfelkelte a sátor ”ablakból”, mindezt feledteti. A parti út menten van puccosabb és kevésbe puccos büfé, de egy-két ytl-ből egészen jól meglehet kajálni. A nagyobb bevásárló központokban, pedig meg a bikaorr-karikát is meg lehet tálalni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://torokoszag.blog.hu/api/trackback/id/tr112128633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása